Puppycursus

Heerlijk zo’n kleine pup! Rond de 8 weken zijn ze nog lekker onbevangen en nergens bang voor. Het moment om te bouwen aan een gezonde en goede relatie met jullie nieuwe pup.

KC Zoys helpt hierbij. Tijdens onze puppycursus staat contact met de pup centraal. Wij zijn er van overtuigd dat een goede vertrouwensrelatie DE basis is voor de rest van zijn leven in jullie gezin. Of dit nu als gewone gezellige huishond is of voor een carrière in de gehoorzaamheid of behendigheid. Bij KC Zoys wordt gewerkt aan het fundament voor de komende jaren door middel van contact en vertrouwen opbouwen in de baas-hond relatie. Positief trainen is de manier om snel een goede vertrouwensband op te bouwen. Beloningsgericht werken is hier een belangrijk onderdeel van, maar ook samen spelen.

De oefeningen van de puppycursus kunnen ingedeeld worden in de volgende categorieën:

  • Theorie les
    Vaak is de eerste les een theorieles. Tijdens deze les worden de belangrijkste zaken rondom de opvoeding van uw pup behandeld. Het begint met een uitgebreide kennismaking. Daarna komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

    • Basisbehoeften van de hond (het belang van duidelijkheid en structuur, voldoende beweging/werk).
    • Ontwikkeling van de pup (wat kan je nu wel en niet verwachten, socialisatie, pubertijd).
    • Omgaan met puppygedrag (zindelijkheidstraining, leren alleen zijn, omgaan met happen, hoe en hoe lang kun je wandelen).
    • Positief trainen, hoe doen we dat?
    • Lichaamstaal van de hond.

Uiteraard worden ook vragen waar cursisten mee komen altijd besproken en krijgen de cursisten huiswerk mee.

  • Basis oefeningen
    Wij zijn van mening dat een pup een aantal basis vaardigheden moet bezitten na het volgen van onze puppycursus. Het gaat dan om de oefeningen als: wandelen zonder trekken, zit, af, betasten (zonder op te springen) en tandjes kijken.
  • Zelfbeheersing- en of contactoefeningen
    Dit zijn oefeningen waarbij de pup eerst contact zoekt met zijn baas voordat hij of zij zijn beloning krijgt. Niet lokken met voer maar contact met de baas brengt de pup een beloning. Daarnaast gaan we de pup leren zelf na te gaan denken om tot zijn beloning te komen. Wij zijn van mening dat we wel altijd kunnen vertellen wat de hond moet doen, maar dat ook wel eens goed is om de hond “zelf” na te laten denken!
  • Vertrouwen- en of hersenwerkoefeningen
    Dit zijn oefeningen waarbij wordt gewerkt aan de relatie: samen leuke dingen doen of samen lastige dingen doen. Denk hierbij aan samen balans en coördinatie oefeningen doen of  hersenwerk oefeningen.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Krijg je binnenkort een pup of heb je net een pup? Geef je tijdig op om teleurstellingen te voorkomen. Vanaf de eerste enting is de pup van harte welkom om deel te nemen aan onze cursus. Als je lid bent geworden, kan je inschrijven via het inschrijfformulier. Lid worden kan hier.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over deze cursus? Stuur dan een mail naar info@kczoys.nl

Belang goede fokker
Lange tijd werd gedacht dat de socialisatie van de pup voor een belangrijk deel bij de nieuwe eigenaren werd gedaan. Uit onderzoek blijkt echter dat een groot deel van deze socialisatie al gebeurd bij de fokker thuis. Een goede fokker laat niet alleen de pups (in een veilige omgeving) wennen aan allerlei nieuwe prikkels maar zorgt ook voor een verrijking van de omgeving met rare voorwerpen, verschillende ondergronden, geuren etc.
Kortom een goede fokker geeft de pups al een goede basis mee voor als deze naar de nieuwe eigenaar gaan. Thuis is het wel zaak dat deze nieuwe eigenaar doorgaat met het goede werk wat de fokker heeft gedaan. KC Zoys ondersteunt met informatie over waar je op moet letten wanneer je op stap gaat met de pup.