Basiscursus

Basis Jonge Honden

In onze basiscursus wordt gewerkt aan contact met de hond. De cursus sluit aan op onze puppycursus. Naast jonge honden is er ook ruimte voor wat oudere honden die geen cursus hebben gevolgd bij een vereniging.

Tijdens deze cursus wordt er gewerkt aan een aantal opvoedkundige zaken zoals wandelen zonder trekken en hier komen is leuk. Daarnaast wordt er gewerkt aan een aantal zelfbeheersingsoefeningen. De hond leert zichzelf te beheersen en controle te krijgen over impulsen. Hij leert dat hij pas toegang tot iets krijgt na uw toestemming. Contact maken met de geleider is hierbij essentieel.

Een greep uit de oefeningen:

  • Hier komen is leuk (ook als de hond tussen andere honden staat).
  • Tijdens het wandelen is het leuk bij de baas er wordt dus niet aan de lijn getrokken.
  • Zit is zit ook als er iemand naar jullie toekomt om jullie hond te aaien.
  • Af is af is rust in de hond. Heerlijk voor als u in de zomer op een terras rustig wat wilt drinken en uw hond rustig afligt onder uw tafeltje.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan rust en contact en lichaamsbewustwording. De voorwaarden om een hond überhaupt iets uit te kunnen leggen, zijn rust bij de hond en bij de baas. Vanuit die rust gaan we werken aan contact. Dit doen we middels eenvoudige maar intensieve aandachtsoefeningen. Vanuit de rust gaan we de hond leren hoe hij zijn lichaam kan besturen – een hele mooie basis voor de agility en/of hoopers en meteen ook een basis om zelf thuis leuke oefeningen te doen.

Voor wie is de basis jonge honden bedoeld?

De basis cursus is bedoeld voor jonge honden (pubers), maar ook voor honden die geen puppycursus hebben gevolgd of bij een andere vereniging een puppycursus hebben gevolg. Komt uw hond uit het buitenland? Ook dan is deze cursus iets voor u. Kijk snel op de cursuspagina voor de startdata en geef u op via het inschrijvingsformulier. Daar vindt u ook onze tarieven.

Na deze cursus kunt u naar de Sportvoorbereidende Gehoorzaamheid (SVG)

SVG

De SVG (Sportvoorbereidende Gehoorzaamheid) is een cursus die zich richt op de gehoorzaamheid die praktisch is voor het beoefenen van verschillende sporten, met een focus op de Agility en de Nadac Hoopers.

Centraal staat contact tussen baas en hond, het leren samenwerken met je hond en je bewust worden van wat je hond nodig heeft om straks ontspannen in een groep te kunnen werken.

Tijdens deze cursus wordt er gewerkt aan 3 peilers:Rust en contact: de voorwaarden om een hond überhaupt iets uit te kunnen leggen, zijn rust bij de hond en bij de baas. Vanuit die rust gaan we werken aan contact. Dit doen we middels eenvoudige maar intensieve aandachtsoefeningen.Lichaamsbewustwording: vanuit de rust gaan we de hond leren hoe hij zijn lichaam kan besturen – een hele mooie basis voor de Agility en meteen ook een basis om zelf thuis leuke oefeningen te doen.Spel en appèl – een samenspel tussen de wat meer klassieke gehoorzaamheid en de basis voor de sport. Oefeningen die aan bod komen zijn onder andere een steady start, ready to release, target sturen en zelfbeheersing. Kortom: alles wat een toekomstig sporthond nodig heeft.

Na deze cursus kunt u kiezen om verder te gaan in de Agility of Hoopers

Wilt u meer informatie over deze cursus? Stuur dan een mail naar info@kczoys.nl.

Kijk snel op de cursuspagina voor de startdata en geef u op via het inschrijvingsformulier. Daar vindt u ook onze tarieven.