Basiscursus

Gehoorzaamheid kunt u bij KC Zoys op drie niveaus trainen:

  1. Basis jonge honden
  2. Basis 1
  3. Basis 2

Basis Jonge Honden

Ook in onze basiscursus wordt gewerkt aan contact met de hond. De cursus sluit aan op onze puppycursus. Naast jonge honden is er ook ruimte voor wat oudere honden die geen cursus hebben gevolgd bij een vereniging.

Tijdens deze cursus wordt er gewerkt aan een aantal opvoedkundige zaken zoals wandelen zonder trekken en hier komen is leuk. Daarnaast wordt er gewerkt aan een aantal zelfbeheersingsoefeningen. De hond leert zichzelf te beheersen en controle te krijgen over impulsen. Hij leert dat hij pas toegang tot iets krijgt na uw toestemming. Contact maken met de geleider is hierbij essentieel.

Een greep uit de oefeningen:

  • Hier komen is leuk (ook als de hond tussen andere honden staat).
  • Tijdens het wandelen is het leuk bij de baas er wordt dus niet aan de lijn getrokken.
  • Zit is zit ook als er iemand naar jullie toekomt om jullie hond te aaien.
  • Af is af is rust in de hond. Heerlijk voor als u in de zomer op een terras rustig wat wilt drinken en uw hond rustig afligt onder uw tafeltje.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan rust en contact en lichaamsbewustwording. De voorwaarden om een hond überhaupt iets uit te kunnen leggen, zijn rust bij de hond en bij de baas. Vanuit die rust gaan we werken aan contact. Dit doen we middels eenvoudige maar intensieve aandachtsoefeningen. Vanuit de rust gaan we de hond leren hoe hij zijn lichaam kan besturen – een hele mooie basis voor de agility en/of hoopers en meteen ook een basis om zelf thuis leuke oefeningen te doen.

Na deze cursus kunt u gaan kiezen:

Voor wie is de basis jonge honden bedoeld?

De basis cursus is bedoeld voor jonge honden (pubers), maar ook voor honden die geen puppycursus hebben gevolgd of bij een andere vereniging een puppycursus hebben gevolg. Komt uw hond uit het buitenland? Ook dan is deze cursus iets voor u. Kijk snel op de cursuspagina voor de startdata en geef u op via het inschrijvingsformulier. Daar vindt u ook onze tarieven.

Heeft uw hond specifieke problemen waar aan gewerkt moet worden? Kijk dan eens of gedragstherapie wat voor u is.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over deze cursus? Stuur dan een mail naar info@kczoys.nl.

Basis 1

Heeft u ambities om uw OB-B (Obedience B, voorheen GG-B) te halen en aan een keurmeester te laten zien hoe goed de band is met uw hond? Of wil je misschien verder werken aan de oefeningen zoals apporteren en vak zenden? Dan is de basis 1 wellicht wat voor u.

Op een leuke en positieve manier wordt er gewerkt aan de oefeningen uit het OB-B programma van de raad van beheer, zie ook http://www.fciobedience.nl/reglementen-fci-obedience/ . Samen met uw hond wordt gewerkt aan het volgen, vak sturen, apporteren etc.

Alle oefeningen worden vanuit contact met de hond opgebouwd en op een positieve manier aangeleerd. Plezier staat hierbij voorop.

Naast de verplichte oefeningen is er ook ruimte voor leuke gekke aandacht oefeningen met uw hond. Wanneer u denkt dat u zelf weinig hoeft te doen dan heeft u het mis. Werken is leuk en dat betekent veel spel tussen de oefeningen door. Kortom vermoeiend voor hond EN baas.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Deze basis 1 cursus is voor mensen die serieus willen werken aan de specifieke oefeningen uit het OB-B programma. Er wordt wel volop ruimte ingebouwd voor spel en positief trainen. U kunt deze training volgen na het doorlopen van de basis cursus OF een aantal privélessen om het niveau in te schatten. Wij willen graag het niveau binnen onze groepen min of meer op gelijk hebben.

Kijk snel op de cursuspagina voor de startdata en geef u op via het inschrijvingsformulier. Daar vindt u ook onze tarieven.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over deze cursus? Stuur dan een mail naar info@kczoys.nl.

Basis 2

Deze cursus is een vervolg op de basis 1 cursus. U gaat daadwerkelijk werken naar het niveau van het OB-B examen. Samen met uw instructeur gaat u aan de slag om samen met uw hond op het OB-B niveau te komen, met als doel om de oefeningen door een keurmeester te laten keuren tijdens een OB-B examen.

Ook is er tijdens deze basis 2 cursus ruimte voor “andere” oefeningen. Plezier staat voorop!

Een greep uit de oefeningen uit het OB-B programma: Vak sturen, Apport, Volgen, Af blijf en het  voorkomen.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Deze basis 2 cursus is voor mensen die de basis 1 cursus hebben gevolg en serieus willen werken aan deelname aan een OB-B examen. Er wordt wel volop ruimte ingebouwd voor spel en positief trainen.

Kijk snel op de cursuspagina voor de startdata en geef u op via het inschrijvingsformulier. Daar vindt u ook onze tarieven.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over deze cursus? Stuur dan een mail naar info@kczoys.nl.

Ongewenst gedrag

Een probleem met je hond dat u maar niet opgelost krijgt. Ook de tips die u krijgt van anderen of van de instructeurs tijdens de lessen lossen het probleem niet op. Misschien is gedragstherapie dan wel een oplossing. Onder deskundige begeleiding wordt er een behandelplan opgesteld specifiek voor uw hond en uw situatie. Kijk op de pagina  Gedragstherapie voor meer informatie.