Gedragstherapie

gedragstherapie

Een probleem met je hond die je maar niet opgelost krijgt. Ook de tips die je krijgt van anderen of van de instructeurs tijdens de lessen lossen het probleem niet op. Misschien is gedragstherapie dan wel een oplossing. Onder deskundige begeleiding wordt er een behandelplan opgesteld specifiek voor jouw hond en jullie situatie.

Jouw hond blaft of valt uit naar andere honden, trekt aan de lijn, kan niet alleen zijn, jaagt achter fietsers aan, springt op tegen mensen of plast in huis. Zo maar een aantal problemen waar je als hondeneigenaar mee te maken kunt krijgen. Problemen die ervoor kunnen zorgen dat je niet meer optimaal van je hond kunt genieten. En dat is jammer want vaak is het probleem goed te verhelpen.

Een aanpak van het probleem is het meest effectief als niet alleen het gedrag aangepakt wordt maar ook de oorzaak van het probleem wordt onderzocht. Op deze manier krijg je als hondeneigenaar een duidelijk en compleet beeld van het probleemgedrag. Met een goede diagnose kan vervolgens een plan van aanpak worden gemaakt, afgestemd op het probleem van jouw hond en jullie situatie.

Hoe gaat dit in zijn werk?

De gedragstherapeut van KC Zoys is nog in opleiding maar heeft voldoende ervaring om de meeste problemen te verhelpen door voldoende handvaten mee te geven aan u als eigenaar.

  1. Vragenlijst
    Je ontvangt per mail een uitgebreide vragenlijst met het verzoek deze volledig ingevuld te retourneren.
  2. Huisbezoek
    Je krijgt een huisbezoek van ongeveer 1,5 uur. Tijdens dit bezoek worden er nog een aantal vragen gesteld. Vervolgens wordt er een diagnose gesteld en wordt er een plan van aanpak voorgesteld voor jouw hond. Daarna gaat onze gedragstherapeut direct aan de slag. U krijgt voldoende handvatten om zelfstandig met uw hond aan de slag te gaan.
  3. Vervolgbezoek(en)
    Afhankelijk van het soort probleem zijn er nog 1 a 2 vervolgbezoeken van 1 uur nodig. Tijdens deze vervolgbezoeken wordt naar de voortgang gekeken en worden eventuele andere problemen aangepakt.

Uitgangspunt bij de therapie is om op een positieve manier te komen tot een oplossing van het probleem. Beloningsgericht werken is hier een belangrijk onderdeel van.

Speciale korting voor KC Zoys leden

De kosten voor de intake bedragen € 85,-. Wanneer u lid bent van KC Zoys ontvangt u een korting van € 15,- op de intake. Voor het vervolg consult wordt € 60,- in rekening gebracht (bedragen zijn exclusief reiskosten).

Meer informatie

 

Meer weten over gedragstherapie? Stuur een mail naar info@kczoys.nl voor meer informatie.