Instructeurs

 Puppy-, jonge honden en basiscursus

Hoopers

  • Nicole Veerman
  • Jolita van Dijk

Agility

Hieronder stellen onze instructeurs zich voor.

Karin

Ik ben Karin Niessen, 31 jaar oud. In mijn jeugd ben ik altijd paardengek geweest en heb ik paardgereden, maar dat bleek financieel niet meer haalbaar toen ik op eigen portemonnee moest gaan leven.

Op mijn 22e heb ik mijn eerste hond gekregen, een herplaatsertje van toen 10 weekjes oud, mijn kleine Yorkshire Terriër x Jack Russell kruising Jamey. Met haar heb ik puppycursus, jonge honden cursus, clickercursus, agility en reddingshondenwerk gedaan. Helaas is door een veel te laat onderkende blessure haar motivatie voor de agility verdwenen, behalve als ik met een balletje in mijn hand loop. Dit mag niet op wedstrijden, vandaar dat ik alleen recreatief met haar train, waar we allebei veel lol aan beleven.

In 2011 is mijn poedeltje Cara erbij gekomen. Ook met haar train ik agility, en met haar loop ik wel wedstrijden. Op 11 augustus 2013 zijn wij na 4 wedstrijddagen al vanuit de A naar de B1 gepromoveerd.

Ik heb op mijn vroegere manege met veel plezier paardrijlessen gegeven, ik was assistent-trainer bij mijn badmintonvereniging, en ik hoop nu ook veel plezier te gaan hebben bij het trainen van de agility combinaties op onze club!

(naar boven)

 

GabrielleGabriëlle Eijkelboom is mijn naam. Geboren 21 augustus 1970. In 2000 getrouwd met mijn partner Mirjam. Al heel jong werd ik van huis uit besmet met het honden virus. Toen ik 2 jaar oud was kwam Alona bij ons, een duitse herder. Deze hond heeft mijn jonge jaren beheerst. Vanaf 2001 besmet geraakt met het Bordercollie virus en allerlei trainingen gaan doen met onze Kayleigh. Deze dame is ondertussen 12 jaar oud. Maar onze roedel is gestaag doorgegroeid naar 8 border collies. In 2005 werden we met onze Kayleigh & Djoy in het team Nederlands Kampioen Flyball in de B klasse. Na dit succes overgestapt naar de behendigheid (agility) omdat we toe waren aan een nieuwe uitdaging.

Een jaar later liepen we in Denemarken de Jutlandia cup en gingen we van wedstrijd naar wedstrijd. In 2007 ben ik les gaan geven in agility. Ik vind het super om mensen enthousiast te maken om deze leuke bezigheid met hun honden te gaan doen. Voor mij is het een manier van leven.  In mijn vrije uren  besteed ik ook heel wat tijd om zelf bij te blijven in deze sport en te leren over allerlei technieken in de sport.

In de sport zijn Mirjam en ik geen onbekenden, we organiseren en helpen bij heel wat wedstrijden en reizen daar zelfs voor naar het buitenland. Ook dit heeft als doel bij te blijven want de agility is constant in beweging en technieken veranderen nogal vaak. Het moet steeds sneller en veiliger, dus vandaar dat we ons zeer verdiepen in wat er gaande is om hier u als cursist goed te kunnen begeleiden.

Lesgeven is zo ontzettend leuk om te doen, en energie en plezier te geven aan een ieder, dus ik hoop u en uw hond snel te ontmoeten bij KC Zoys! Het doel is het zo leuk te maken dat u en uw hond een goede verstandhouding krijgen en de hond precies begrijpt wat u wilt en zal beter op u gaan letten. Dit alles gebeurt op een ontspannen en op een positieve manier.

(naar boven)

 

Mirjam

Mijn naam is Mirjam Bosdam, en sinds de komst van border collie Kayleigh in 2002 is het “misgegaan”. Vanaf het moment dat Kayleigh ons leven kwam zijn wij (Gabriëlle is mijn partner) gaandeweg steeds meer in de hondenwereld binnengetreden. Zeker toen na Kayleigh ook Djoy bij ons kwam wonen. Overigens was het daarmee niet gedaan, na Djoy kwamen ook Merle, Chelsea (eigen fok), Dutch (eigen fok), Djuna, Djin-Djin (eigen fok) en Djessie nog bij ons in huis.

In de afgelopen jaren hebben wij diverse hondensporten beoefent; dogfrisbee, workshop dogdance, speuren, G&G (gehoorzaamheid), flyball (met als topmoment het behalen van het Nederlands kampioenschap in 2005), maar onze passie ligt bij de behendigheid of agility. Naast het instructeurschap maak ik ook deel uit van de workshopcommissie van K.C. Zoys en organiseer ik samen met Gabriëlle de Agilitywedstrijden (landelijk).

Wat mijn uitdaging vormt tijdens het lesgeven is te pogen een combinatie beter te maken, en dat hoeft niet altijd te betekenen dat het hondje netter gaat zitten. Dat betekend voor mij veelal dat baas en hond elkaar beter gaan begrijpen en de lol in (gaan) zien van het werken met elkaar op een positieven manier.

Inmiddels heb ik een aantal jaren ervaring in het geven van les aan jonge honden (5 tot 9 maanden) en de basis 1. Bij K.C. Zoys geef ik samen met Gabriëlle ook les aan de Agility 1 en 2 groep. Tevens geef ik een fun-les. In deze les staat de “fun” centraal en komen diverse onderdelen van de dogdance, balans en coördinatie, hersenwerk voor honden, gehoorzaamheid en agility aan bod. Het belangrijkste van de fun-cursus is “lol hebben” met jouw hond!

(naar boven)

 

MarjelleHallo, mijn naam is Marjelle Bouwhuis. In het dagelijks leven studeer ik diergeneeskunde in Utrecht.Thuis hebben wij een Friese Stabij, genaamd Kwispel, uit 2006 en een nieuwe aanwinst Kenzo, een Aussie uit 2016. Toen Kwispel pup was stak ik veel tijd in het trainen en opvoeden. Op mijn vijftiende kwam mijn moeder met het idee om behendigheidslessen te gaan volgen bij een hondenclub. Door mijn leeftijd kon ik niet zomaar bij een vereniging aansluiten. KC Zoys bood mij wel de gelegenheid, mede door mijn motivatie. Vanaf 2012 train ik met ontzettend veel plezier bij KC Zoys!

Door het vertrek van een aantal trainers kreeg ik in najaar 2013 de kans om te gaan assisteren bij de behendigheidslessen. Dit deed ik altijd met erg veel plezier en elke week keek ik ook weer uit naar de dinsdagavond! In 2015 ben ik zelfstandig les gaan geven en nog steeds kijk ik elke week uit naar de dinsdagavond, de avond dat ik op het veld te vinden ben. In het najaar van 2016 ben ik er even tussenuit geweest omdat ik ben begonnen met mijn nieuwe studie diergeneeskunde. Ik ben hierdoor erg druk met studeren, maar één seizoen ertussenuit was voor mij meer dan lang genoeg! Ik geniet namelijk erg van het lesgeven en dan vooral in het zien groeien van combinaties die ontzettend veel plezier in het spelletje hebben. Natuurlijk geniet ik ook ontzettend van de gezellige sfeer die op KC Zoys heerst. In mijn lessen hoop ik mijn enthousiasme op u over te kunnen brengen!

(naar boven)

 

Ik Elizabethben Elizabeth Sijmons en geniet al van jongs af aan van de honden om mij heen, maar sinds acht jaar actief in de hondensport. Kijk ik acht jaar terug, dan ben ik met agility in aanraking gekomen door mijn Schapendoes maatje Tjalle. Helaas heb ik in 2014 afscheid van hem moeten nemen. En omdat mijn andere Schapendoes Mats niet alleen kon zijn, is Raqui erbij gekomen. Met Raqui start ik in 2016 met de AG-1. Met haar ben ik met Hoopers begonnen toen ze vijf maanden oud was, een mooie voorbereiding op de agility doordat ze zelf leert werken en denken, en ik met mijn lichaamshouding haar op afstand kan aansturen. Mats mag in 2016 bij Hoopers in haar voetsporen treden. Doordat hij de ziekte van Lyme heeft mag hij geen agility meer doen, maar als ervaren agility loper zal hij er veel plezier aan Hoopers beleven.
Naast mijn 20 jaar ervaring in het onderwijs, kon ik het ook niet laten om in mijn vrije tijd les te gaan geven. In 2016 start ik, na een turbo stage, met het instructeursleven bij KC Zoys en zal mijn debuut beginnen bij de Agility-1 cursus. In mijn lessen zal aandacht zijn om ‘de hond zelf te laten werken en nadenken’. Voor mij een uitdaging om nieuwe agility liefhebbers enthousiast te maken voor deze gezellige hondensport.

(naar boven)

 

Mijn naam is Aude Lanting. Ik ben 37 en woon met mijn man Iwan en twee kinderen (Jenson 6 en Emma 2) in Amersfoort. Ik kom uit Frankrijk en woon al meer dan 15 jaren in Nederland. Ik werk als commercieel medewerkster in de chemie branche. Mijn passie voor honden is vroeg begonnen omdat ik als peuter al met mijn opa in Zuid-Frankrijk met al zijn Beagles en Bretonse spaniëls op konijnen jacht mocht gaan.

Toen ik in Nederland kwam wonen heb ik mijn man kunnen overtuigen om ook een hond te nemen en na veel overweging zijn wij verliefd geworden op tollers. In juni 2006 werd onze reu Burton geboren. Wij zijn gauw op zoek gegaan naar een leuk bezigheid voor onze werkhond. Toen wij met agility in aanraking kwamen was het liefde op het eerste gezicht! Burton was niet de snelste maar was een zeer stabiel hondje waardoor wij snel konden promoveren naar de B en regelmatig prijzen naar huis mochten nemen. Helaas moesten wij in 2016 beslissen om te stoppen omdat Burton hier te oud voor werd. Ik heb bij meerdere vereniging getraind en ook les gegeven (puppy en GH training, en AG1). Ik mag nu bij Zoys weer les geven in de agility en heb heel erg zin om de beginnende wedstrijd lopers tips te kunnen geven zodat zij ook veel plezier met hun honden op wedstrijd kunnen beleven.

(naar boven)