Instructeurs

 Puppy-, jonge honden en basiscursus

Hoopers

Agility

Hieronder stellen onze instructeurs zich voor.Hanneke Oskam, Hanneke26 jaar oud en sinds mijn 7e omringd door honden. In 2011 ben ik, na een ernstige blessure aan mijn knie waardoor voetbal geen optie meer was, terecht gekomen in de hondensport. Aanvankelijk in de gehoorzaamheid maar ik heb inmiddels zo’n beetje alles wel een keertje gedaan. Ik ben op dit moment met Alfy (kruising) actief in de agility en met Kenji (border collie) actief in de agility en Nadac hoopers.

Ik geef sinds 2012 les en heb verschillende instructeurscursussen gevolgd. Rust en focus zijn de dingen die ik belangrijk vind in training, zowel in opvoeding als in de sport. Daarbij vind ik het leuk om voor iedere hond wat te bieden, of de hond nou oud, jong, geblesseerd, topfit, slim, zelfstandig enz. is. Deze kernpunten (rust, focus en iedere hond kan wat leren) draag ik graag uit in de cursussen hoopers en sport voorbereidende gehoorzaamheid (SVG).

Naast de inhoudelijke kernpunten is natuurlijk plezier hebben het allerbelangrijkste. Zowel de hond als de baas moeten het gevoel hebben samen verder te komen. Het leuke hieraan is dat iedere combinatie van hond en baas anders is waardoor ik als instructeur enorm creatief moet zijn om de lessen voor iedereen leuk en leerzaam te houden. Dat houdt mij scherp en zorgt er ook voor dat ik minimaal net zoveel van de lessen leer als dat mijn cursisten dat doen. En zo maken we samen steeds weer stappen voorwaarts (en hopelijk ook in de goede richting).

(naar boven)

Karin

Ik ben Karin Niessen, 31 jaar oud. In mijn jeugd ben ik altijd paardengek geweest en heb ik paardgereden, maar dat bleek financieel niet meer haalbaar toen ik op eigen portemonnee moest gaan leven.

Op mijn 22e heb ik mijn eerste hond gekregen, een herplaatsertje van toen 10 weekjes oud, mijn kleine Yorkshire Terriër x Jack Russell kruising Jamey. Met haar heb ik puppycursus, jonge honden cursus, clickercursus, agility en reddingshondenwerk gedaan. Helaas is door een veel te laat onderkende blessure haar motivatie voor de agility verdwenen, behalve als ik met een balletje in mijn hand loop. Dit mag niet op wedstrijden, vandaar dat ik alleen recreatief met haar train, waar we allebei veel lol aan beleven.

In 2011 is mijn poedeltje Cara erbij gekomen. Ook met haar train ik agility, en met haar loop ik wel wedstrijden. Op 11 augustus 2013 zijn wij na 4 wedstrijddagen al vanuit de A naar de B1 gepromoveerd.

Ik heb op mijn vroegere manege met veel plezier paardrijlessen gegeven, ik was assistent-trainer bij mijn badmintonvereniging, en ik hoop nu ook veel plezier te gaan hebben bij het trainen van de agility combinaties op onze club!

(naar boven)

GabrielleGabriëlle Eijkelboom is mijn naam. Geboren 21 augustus 1970. In 2000 getrouwd met mijn partner Mirjam. Al heel jong werd ik van huis uit besmet met het honden virus. Toen ik 2 jaar oud was kwam Alona bij ons, een duitse herder. Deze hond heeft mijn jonge jaren beheerst. Vanaf 2001 besmet geraakt met het Bordercollie virus en allerlei trainingen gaan doen met onze Kayleigh. Deze dame is ondertussen 12 jaar oud. Maar onze roedel is gestaag doorgegroeid naar 8 border collies. In 2005 werden we met onze Kayleigh & Djoy in het team Nederlands Kampioen Flyball in de B klasse. Na dit succes overgestapt naar de behendigheid (agility) omdat we toe waren aan een nieuwe uitdaging.

Een jaar later liepen we in Denemarken de Jutlandia cup en gingen we van wedstrijd naar wedstrijd. In 2007 ben ik les gaan geven in agility. Ik vind het super om mensen enthousiast te maken om deze leuke bezigheid met hun honden te gaan doen. Voor mij is het een manier van leven.  In mijn vrije uren  besteed ik ook heel wat tijd om zelf bij te blijven in deze sport en te leren over allerlei technieken in de sport.

In de sport zijn Mirjam en ik geen onbekenden, we organiseren en helpen bij heel wat wedstrijden en reizen daar zelfs voor naar het buitenland. Ook dit heeft als doel bij te blijven want de agility is constant in beweging en technieken veranderen nogal vaak. Het moet steeds sneller en veiliger, dus vandaar dat we ons zeer verdiepen in wat er gaande is om hier u als cursist goed te kunnen begeleiden.

Lesgeven is zo ontzettend leuk om te doen, en energie en plezier te geven aan een ieder, dus ik hoop u en uw hond snel te ontmoeten bij KC Zoys! Het doel is het zo leuk te maken dat u en uw hond een goede verstandhouding krijgen en de hond precies begrijpt wat u wilt en zal beter op u gaan letten. Dit alles gebeurt op een ontspannen en op een positieve manier.

(naar boven)

Mirjam

Mijn naam is Mirjam Bosdam, en sinds de komst van border collie Kayleigh in 2002 is het “misgegaan”. Vanaf het moment dat Kayleigh ons leven kwam zijn wij (Gabriëlle is mijn partner) gaandeweg steeds meer in de hondenwereld binnengetreden. Zeker toen na Kayleigh ook Djoy bij ons kwam wonen. Overigens was het daarmee niet gedaan, na Djoy kwamen ook Merle, Chelsea (eigen fok), Dutch (eigen fok), Djuna, Djin-Djin (eigen fok) en Djessie nog bij ons in huis.

In de afgelopen jaren hebben wij diverse hondensporten beoefent; dogfrisbee, workshop dogdance, speuren, G&G (gehoorzaamheid), flyball (met als topmoment het behalen van het Nederlands kampioenschap in 2005), maar onze passie ligt bij de behendigheid of agility. Naast het instructeurschap maak ik ook deel uit van de workshopcommissie van K.C. Zoys en organiseer ik samen met Gabriëlle de Agilitywedstrijden (landelijk).

Wat mijn uitdaging vormt tijdens het lesgeven is te pogen een combinatie beter te maken, en dat hoeft niet altijd te betekenen dat het hondje netter gaat zitten. Dat betekend voor mij veelal dat baas en hond elkaar beter gaan begrijpen en de lol in (gaan) zien van het werken met elkaar op een positieven manier.

Inmiddels heb ik een aantal jaren ervaring in het geven van les aan jonge honden (5 tot 9 maanden) en de basis 1. Bij K.C. Zoys geef ik samen met Gabriëlle ook les aan de Agility 1 en 2 groep. Tevens geef ik een fun-les. In deze les staat de “fun” centraal en komen diverse onderdelen van de dogdance, balans en coördinatie, hersenwerk voor honden, gehoorzaamheid en agility aan bod. Het belangrijkste van de fun-cursus is “lol hebben” met jouw hond!

(naar boven)

 

MarjelleHallo, mijn naam is Marjelle Bouwhuis. In het dagelijks leven studeer ik diergeneeskunde in Utrecht.Thuis hebben wij een Friese Stabij, genaamd Kwispel, uit 2006 en een nieuwe aanwinst Kenzo, een Aussie uit 2016. Toen Kwispel pup was stak ik veel tijd in het trainen en opvoeden. Op mijn vijftiende kwam mijn moeder met het idee om behendigheidslessen te gaan volgen bij een hondenclub. Door mijn leeftijd kon ik niet zomaar bij een vereniging aansluiten. KC Zoys bood mij wel de gelegenheid, mede door mijn motivatie. Vanaf 2012 train ik met ontzettend veel plezier bij KC Zoys!

Door het vertrek van een aantal trainers kreeg ik in najaar 2013 de kans om te gaan assisteren bij de behendigheidslessen. Dit deed ik altijd met erg veel plezier en elke week keek ik ook weer uit naar de dinsdagavond! In 2015 ben ik zelfstandig les gaan geven en nog steeds kijk ik elke week uit naar de dinsdagavond, de avond dat ik op het veld te vinden ben. In het najaar van 2016 ben ik er even tussenuit geweest omdat ik ben begonnen met mijn nieuwe studie diergeneeskunde. Ik ben hierdoor erg druk met studeren, maar één seizoen ertussenuit was voor mij meer dan lang genoeg! Ik geniet namelijk erg van het lesgeven en dan vooral in het zien groeien van combinaties die ontzettend veel plezier in het spelletje hebben. Natuurlijk geniet ik ook ontzettend van de gezellige sfeer die op KC Zoys heerst. In mijn lessen hoop ik mijn enthousiasme op u over te kunnen brengen!

(naar boven)

NancyIk ben Nancy en loop sinds maart 2015 bij de Hoopers. Ik ben ooit begonnen met ‘een cursus’ lopen meisje Pia maar dat is, nu 6 jaar en meerdere cursussen later, uitgegroeid tot een hobby waardoor ik meerdere avonden in de week en eigenlijk ieder weekend wel ergens op een veld te vinden ben.
Momenteel loop ik met Pia in de agility. Met mijn jongste aanwinst Sonic ben ik druk bezig met de sportvoorbereiding voor agility en Hoopers Daarnaast werk ik fulltime als functioneel applicatiebeheerder / planner in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.
Ik geef graag les in de lijn waarin ik ook mijn eigen honden train en opleid. Daarin zijn contact, rust en focus wat mij betreft de belangrijkste elementen. Vanuit die basis kan je een hond alles leren wat je leuk vindt! Bij de hoopers is het mooi om terug te zien hoe die drie elementen leiden tot een mooie samenwerking tussen hond en baas, zowel bij jonge, onstuimige stuiterballen als bij de oudere knuffelkonten.

(naar boven)

 

Ik ben Jannine de Boer en ik ben 24 jaar ouJannined. Ik ben met honden opgegroeid. Twee van deze honden hebben een grote rol gespeeld in mijn liefde voor honden. Brenda, een epagneul breton, hebben we uit een asiel gehaald. Ze kwam hoogstwaarschijnlijk uit de broodfok en was behoorlijk beschadigd. We hebben met haar vooral gewerkt aan het overwinnen van haar angsten voor andere honden en mensen. Daarnaast hebben we met haar ook gehoorzaamheidscursussen gevolgd. Carlos is de andere hond die mij geïnspireerd heeft. Ook een epagneul breton. Hij kwam uit een dodingsstation uit Spanje. Een heerlijke hond, waar je eindeloos mee kon wandelen. Ik had een enorme band met hem.

Begin 2015 is onze eigen hond in ons leven gekomen. Jasper is een Nova Scotia Duck Tolling retriever, ofwel een Toller. Jasper is mijn maatje. Het is echt een hondje met zijn eigen humor. Met Jasper heb ik verschillende gehoorzaamheidscursussen gedaan. Daarnaast zijn wij in het najaar van 2015 begonnen met hoopers! Een onwijs leuke sport waar Jasper en ik enorm veel plezier in hebben. In 2016 gaan we ook beginnen met agility en willen we ook jachttraining volgen. Ik heb ervaren dat het mooiste wat je met je hond zou kunnen doen is samenwerken. Heerlijk samen ontspannen en er plezier in hebben.
Vanaf 2016 ga ik ook stage lopen bij hoopers. Ik heb daar onwijs veel zin in. Ik hoop dat ik mensen kan meegeven hoe mooi het is om samen te werken met je hond en de band tussen je hond nog groter en intenser te mogen maken. En wat mooi zal het dan zijn dat ik daar een klein aandeel in kan hebben.

(naar boven)

Ik Elizabethben Elizabeth Sijmons en geniet al van jongs af aan van de honden om mij heen, maar sinds acht jaar actief in de hondensport. Kijk ik acht jaar terug, dan ben ik met agility in aanraking gekomen door mijn Schapendoes maatje Tjalle. Helaas heb ik in 2014 afscheid van hem moeten nemen. En omdat mijn andere Schapendoes Mats niet alleen kon zijn, is Raqui erbij gekomen. Met Raqui start ik in 2016 met de AG-1. Met haar ben ik met Hoopers begonnen toen ze vijf maanden oud was, een mooie voorbereiding op de agility doordat ze zelf leert werken en denken, en ik met mijn lichaamshouding haar op afstand kan aansturen. Mats mag in 2016 bij Hoopers in haar voetsporen treden. Doordat hij de ziekte van Lyme heeft mag hij geen agility meer doen, maar als ervaren agility loper zal hij er veel plezier aan Hoopers beleven.
Naast mijn 20 jaar ervaring in het onderwijs, kon ik het ook niet laten om in mijn vrije tijd les te gaan geven. In 2016 start ik, na een turbo stage, met het instructeursleven bij KC Zoys en zal mijn debuut beginnen bij de Agility-1 cursus. In mijn lessen zal aandacht zijn om ‘de hond zelf te laten werken en nadenken’. Voor mij een uitdaging om nieuwe agility liefhebbers enthousiast te maken voor deze gezellige hondensport.

(naar boven)

Mijn naam is Thijs Blom ps2a3018en in het dagelijks leven ben ik werkzaam voor mijn vrouw Tosca. Zij heeft een coaching/training bedrijf, waarbij ik het stukje coaching en training met behulp van de hond invul. Toen ik in 1993 bij Tosca kwam wonen had zij al 3 katten en niet veel later kwam de vierde. Toen alle katten overleden waren hebben we 2 jaar zonder huisdieren geleefd.

Op een dag in 2010 kwam Tosca thuis met de mededeling dat ze verliefd was geworden op een andere man. Al snel legde ze uit dat deze man 8 maanden oud was, punt oren draagt, 4 poten en een staart heeft. Toen duidelijk werd dat het om een Border Collie ging was ik snel om en wilde hem graag ontmoeten. Zo is Blythe in ons leven gekomen.  Blythe kwam uit een grote roedel en toen hij anderhalf jaar oud was kreeg Blythe kwaaltjes en gaf hij ons een verveelde, uitgebluste indruk. Blythe was eenzaam. Kort daarop hebben we Tirzah, als pup, in huis gehaald. Blythe en Tirzah hebben dezelfde vader alleen was Tirzah een hele andere hond in gedrag dan Blythe. Om Tirzah beter te kunnen begeleiden en Blythe beter te kunnen begrijpen ben ik mij gaan verdiepen in hondengedrag door middel van verschillende cursussen en opleidingen. Blythe en Tirzah deden aan flyball en agility tot dat we er achter kwamen dat Tirzah langzaam blind gaat worden. Omdat Tirzah de sprongen niet goed meer kon inschatten zijn we met beide gaan hooperen en gaan speuren (mantrailing).

Ayco is onze laatste aanwinst, hij komt van een boerderij waar hij niet kon blijven vanwege conflicten met een andere hond uit die roedel. Ayco was anderhalf jaar oud toen hij bij ons kwam en hij had in zijn korte leven nog niet veel beweging gehad. Na het volgen van een aantal gehoorzaamheidcursussen doet hij nu aan Breitensport en aan mantrailing.

Naast het samenwerken met mijn eigen honden krijg ik veel energie van het geven van hooperslessen. Het is mooi om te zien dat men met aandacht verder kan komen in de communicatie tussen baas en hond, wat naar mijn idee, de onderlinge band meer versterkt.

(naar boven)

 

Mijn naam is Aude Lanting. Ik ben 37 en woon met mijn man Iwan en twee kinderen (Jenson 6 en Emma 2) in Amersfoort. Ik kom uit Frankrijk en woon al meer dan 15 jaren in Nederland. Ik werk als commercieel medewerkster in de chemie branche. Mijn passie voor honden is vroeg begonnen omdat ik als peuter al met mijn opa in Zuid-Frankrijk met al zijn Beagles en Bretonse spaniëls op konijnen jacht mocht gaan.

Toen ik in Nederland kwam wonen heb ik mijn man kunnen overtuigen om ook een hond te nemen en na veel overweging zijn wij verliefd geworden op tollers. In juni 2006 werd onze reu Burton geboren. Wij zijn gauw op zoek gegaan naar een leuk bezigheid voor onze werkhond. Toen wij met agility in aanraking kwamen was het liefde op het eerste gezicht! Burton was niet de snelste maar was een zeer stabiel hondje waardoor wij snel konden promoveren naar de B en regelmatig prijzen naar huis mochten nemen. Helaas moesten wij in 2016 beslissen om te stoppen omdat Burton hier te oud voor werd. Ik heb bij meerdere vereniging getraind en ook les gegeven (puppy en GH training, en AG1). Ik mag nu bij Zoys weer les geven in de agility en heb heel erg zin om de beginnende wedstrijd lopers tips te kunnen geven zodat zij ook veel plezier met hun honden op wedstrijd kunnen beleven.

(naar boven)