Instructeurs

 Puppy-, jonge honden en basiscursus

Hoopers

Agility

Hieronder stellen onze instructeurs zich voor.

Mijn naam is Rosanne Oudshoorn en ik ben getrouwd met Wiebe.rosanne
Ik ben niet opgegroeid met honden, en er van mijn 5e tot mijn 11e eigenlijk heel bang voor geweest. Ik heb mijn angst overwonnen dankzij de Rhodesian Ridgeback pup die mijn overburen kregen toen ik 11 was. Ik was er niet weg te slaan en we werden dikke maatjes. Langzaam verdween mijn angst en groeide mijn liefde voor honden. Uiteindelijk werd die liefde zo groot dat ik er zelfs mijn werk van heb gemaakt.

Na vrijwilligerswerk te hebben gedaan bij een asiel en de aanschaf van onze eerste eigen hond, Fynn, kreeg ik de kans een hondenuitlaatservice over te nemen en deze kans heb ik met beide handen aangegrepen. Sinds de zomer van 2012 werk ik nu dagelijks met honden en het is puur genieten!

In de afgelopen jaren heb ik veel geleerd, door de cursussen die ik heb gedaan, maar ook in de praktijk en door het optrekken met andere hondenprofessionals.
Begin 2014 kreeg ik de kans om als assistent trainster bij Zoys aan de slag te gaan en nog later om mijn eigen puppycursus te gaan geven. Een nieuwe uitdaging die ik met veel plezier aanga. Helemaal omdat hier mijn passie voor onderwijs en mijn passie voor honden samenkomen.

Ik vind het leuk om een ander iets te leren en hoop iets van mijn passie voor honden en hun gedrag aan u over te brengen. Tijdens de puppycursus vind ik het belangrijk u te helpen uw hond beter te begrijpen. Hoe communiceert uw hond, hoe leert uw hond en hoe haalt u het beste uit uw hond. Omdat ik ervan overtuigd ben dat dit u helpt om een betere band op te bouwen met uw hond en uw jonge pup te laten opgroeien tot een leuke en evenwichtige volwassen hond.

(naar boven)

Ik ben Hanneke Oskam, Hanneke26 jaar oud en sinds mijn 7e omringd door honden. In 2011 ben ik, na een ernstige blessure aan mijn knie waardoor voetbal geen optie meer was, terecht gekomen in de hondensport. Aanvankelijk in de gehoorzaamheid maar ik heb inmiddels zo’n beetje alles wel een keertje gedaan. Ik ben op dit moment met Alfy (kruising) actief in de agility en met Kenji (border collie) actief in de agility en Nadac hoopers.

Ik geef sinds 2012 les en heb verschillende instructeurscursussen gevolgd. Rust en focus zijn de dingen die ik belangrijk vind in training, zowel in opvoeding als in de sport. Daarbij vind ik het leuk om voor iedere hond wat te bieden, of de hond nou oud, jong, geblesseerd, topfit, slim, zelfstandig enz. is. Deze kernpunten (rust, focus en iedere hond kan wat leren) draag ik graag uit in de cursussen hoopers en sport voorbereidende gehoorzaamheid (SVG).

Naast de inhoudelijke kernpunten is natuurlijk plezier hebben het allerbelangrijkste. Zowel de hond als de baas moeten het gevoel hebben samen verder te komen. Het leuke hieraan is dat iedere combinatie van hond en baas anders is waardoor ik als instructeur enorm creatief moet zijn om de lessen voor iedereen leuk en leerzaam te houden. Dat houdt mij scherp en zorgt er ook voor dat ik minimaal net zoveel van de lessen leer als dat mijn cursisten dat doen. En zo maken we samen steeds weer stappen voorwaarts (en hopelijk ook in de goede richting).

(naar boven)

Karin

Ik ben Karin Niessen, 31 jaar oud. In mijn jeugd ben ik altijd paardengek geweest en heb ik paardgereden, maar dat bleek financieel niet meer haalbaar toen ik op eigen portemonnee moest gaan leven.

Op mijn 22e heb ik mijn eerste hond gekregen, een herplaatsertje van toen 10 weekjes oud, mijn kleine Yorkshire Terriër x Jack Russell kruising Jamey. Met haar heb ik puppycursus, jonge honden cursus, clickercursus, agility en reddingshondenwerk gedaan. Helaas is door een veel te laat onderkende blessure haar motivatie voor de agility verdwenen, behalve als ik met een balletje in mijn hand loop. Dit mag niet op wedstrijden, vandaar dat ik alleen recreatief met haar train, waar we allebei veel lol aan beleven.

In 2011 is mijn poedeltje Cara erbij gekomen. Ook met haar train ik agility, en met haar loop ik wel wedstrijden. Op 11 augustus 2013 zijn wij na 4 wedstrijddagen al vanuit de A naar de B1 gepromoveerd.

Ik heb op mijn vroegere manege met veel plezier paardrijlessen gegeven, ik was assistent-trainer bij mijn badmintonvereniging, en ik hoop nu ook veel plezier te gaan hebben bij het trainen van de agility combinaties op onze club!

(naar boven)

GabrielleGabriëlle Eijkelboom is mijn naam. Geboren 21 augustus 1970. In 2000 getrouwd met mijn partner Mirjam. Al heel jong werd ik van huis uit besmet met het honden virus. Toen ik 2 jaar oud was kwam Alona bij ons, een duitse herder. Deze hond heeft mijn jonge jaren beheerst. Vanaf 2001 besmet geraakt met het Bordercollie virus en allerlei trainingen gaan doen met onze Kayleigh. Deze dame is ondertussen 12 jaar oud. Maar onze roedel is gestaag doorgegroeid naar 8 border collies. In 2005 werden we met onze Kayleigh & Djoy in het team Nederlands Kampioen Flyball in de B klasse. Na dit succes overgestapt naar de behendigheid (agility) omdat we toe waren aan een nieuwe uitdaging.

Een jaar later liepen we in Denemarken de Jutlandia cup en gingen we van wedstrijd naar wedstrijd. In 2007 ben ik les gaan geven in agility. Ik vind het super om mensen enthousiast te maken om deze leuke bezigheid met hun honden te gaan doen. Voor mij is het een manier van leven.  In mijn vrije uren  besteed ik ook heel wat tijd om zelf bij te blijven in deze sport en te leren over allerlei technieken in de sport.

In de sport zijn Mirjam en ik geen onbekenden, we organiseren en helpen bij heel wat wedstrijden en reizen daar zelfs voor naar het buitenland. Ook dit heeft als doel bij te blijven want de agility is constant in beweging en technieken veranderen nogal vaak. Het moet steeds sneller en veiliger, dus vandaar dat we ons zeer verdiepen in wat er gaande is om hier u als cursist goed te kunnen begeleiden.

Lesgeven is zo ontzettend leuk om te doen, en energie en plezier te geven aan een ieder, dus ik hoop u en uw hond snel te ontmoeten bij KC Zoys! Het doel is het zo leuk te maken dat u en uw hond een goede verstandhouding krijgen en de hond precies begrijpt wat u wilt en zal beter op u gaan letten. Dit alles gebeurt op een ontspannen en op een positieve manier.

(naar boven)

Mirjam

Mijn naam is Mirjam Bosdam, en sinds de komst van border collie Kayleigh in 2002 is het “misgegaan”. Vanaf het moment dat Kayleigh ons leven kwam zijn wij (Gabriëlle is mijn partner) gaandeweg steeds meer in de hondenwereld binnengetreden. Zeker toen na Kayleigh ook Djoy bij ons kwam wonen. Overigens was het daarmee niet gedaan, na Djoy kwamen ook Merle, Chelsea (eigen fok), Dutch (eigen fok), Djuna, Djin-Djin (eigen fok) en Djessie nog bij ons in huis.

In de afgelopen jaren hebben wij diverse hondensporten beoefent; dogfrisbee, workshop dogdance, speuren, G&G (gehoorzaamheid), flyball (met als topmoment het behalen van het Nederlands kampioenschap in 2005), maar onze passie ligt bij de behendigheid of agility. Naast het instructeurschap maak ik ook deel uit van de workshopcommissie van K.C. Zoys en organiseer ik samen met Gabriëlle de Agilitywedstrijden (landelijk).

Wat mijn uitdaging vormt tijdens het lesgeven is te pogen een combinatie beter te maken, en dat hoeft niet altijd te betekenen dat het hondje netter gaat zitten. Dat betekend voor mij veelal dat baas en hond elkaar beter gaan begrijpen en de lol in (gaan) zien van het werken met elkaar op een positieven manier.

Inmiddels heb ik een aantal jaren ervaring in het geven van les aan jonge honden (5 tot 9 maanden) en de basis 1. Bij K.C. Zoys geef ik samen met Gabriëlle ook les aan de Agility 1 en 2 groep. Tevens geef ik een fun-les. In deze les staat de “fun” centraal en komen diverse onderdelen van de dogdance, balans en coördinatie, hersenwerk voor honden, gehoorzaamheid en agility aan bod. Het belangrijkste van de fun-cursus is “lol hebben” met jouw hond!

(naar boven)

 

MarjelleHallo, mijn naam is Marjelle Bouwhuis. In het dagelijks leven studeer ik diergeneeskunde in Utrecht.Thuis hebben wij een Friese Stabij, genaamd Kwispel, uit 2006 en een nieuwe aanwinst Kenzo, een Aussie uit 2016. Toen Kwispel pup was stak ik veel tijd in het trainen en opvoeden. Op mijn vijftiende kwam mijn moeder met het idee om behendigheidslessen te gaan volgen bij een hondenclub. Door mijn leeftijd kon ik niet zomaar bij een vereniging aansluiten. KC Zoys bood mij wel de gelegenheid, mede door mijn motivatie. Vanaf 2012 train ik met ontzettend veel plezier bij KC Zoys!

Door het vertrek van een aantal trainers kreeg ik in najaar 2013 de kans om te gaan assisteren bij de behendigheidslessen. Dit deed ik altijd met erg veel plezier en elke week keek ik ook weer uit naar de dinsdagavond! In 2015 ben ik zelfstandig les gaan geven en nog steeds kijk ik elke week uit naar de dinsdagavond, de avond dat ik op het veld te vinden ben. In het najaar van 2016 ben ik er even tussenuit geweest omdat ik ben begonnen met mijn nieuwe studie diergeneeskunde. Ik ben hierdoor erg druk met studeren, maar één seizoen ertussenuit was voor mij meer dan lang genoeg! Ik geniet namelijk erg van het lesgeven en dan vooral in het zien groeien van combinaties die ontzettend veel plezier in het spelletje hebben. Natuurlijk geniet ik ook ontzettend van de gezellige sfeer die op KC Zoys heerst. In mijn lessen hoop ik mijn enthousiasme op u over te kunnen brengen!

(naar boven)

Jennifer en Lucky en RallyMijn naam is Jennifer, ik ben 24 jaar oud en in mijn dagelijks leven ben ik werkzaam in
een dierenpension. Vanaf kleins af aan wilde ik iets met dieren doen, en dat doe ik gelukkig nu dus ook. Ik heb zelf 2 honden genaamd Lucky en Rally. Lucky is een Labrador x Dalmatiër van 7 jaar waarmee ik wedstrijden loop in de behendigheid. Helaas zijn we gedegradeerd naar de B1 na 2 seizoenen B2 te hebben gelopen, maar we gaan er volgend jaar weer gewoon tegenaan. Rally is een Peruaanse Naakthond x Working Kelpie van 6 maanden en ook met hem hoop ik in de toekomst wedstrijden te kunnen gaan lopen in de behendigheid (als hij natuurlijk oud genoeg daarvoor is).
Verrassend is het dan ook niet dat mij passie behendigheid is. In dit seizoen ga ik meelopen/assisteren met de groep(en) van Gabriëlle en af en toe een les overnemen wanneer een behendigheidsinstructrice verhinderd is. Volgend seizoen ga ik zelf een groep lesgeven. Ik vind het super leuk om combinaties zo les te geven dat iedere combinatie
wat leert bij mij en verder komt.

(naar boven)

NancyIk ben Nancy en loop sinds maart 2015 bij de Hoopers. Ik ben ooit begonnen met ‘een cursus’ lopen meisje Pia maar dat is, nu 6 jaar en meerdere cursussen later, uitgegroeid tot een hobby waardoor ik meerdere avonden in de week en eigenlijk ieder weekend wel ergens op een veld te vinden ben.
Momenteel loop ik met Pia in de agility. Met mijn jongste aanwinst Sonic ben ik druk bezig met de sportvoorbereiding voor agility en Hoopers Daarnaast werk ik fulltime als functioneel applicatiebeheerder / planner in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.
Ik geef graag les in de lijn waarin ik ook mijn eigen honden train en opleid. Daarin zijn contact, rust en focus wat mij betreft de belangrijkste elementen. Vanuit die basis kan je een hond alles leren wat je leuk vindt! Bij de hoopers is het mooi om terug te zien hoe die drie elementen leiden tot een mooie samenwerking tussen hond en baas, zowel bij jonge, onstuimige stuiterballen als bij de oudere knuffelkonten.

(naar boven)

judithMijn naam is Judith en ik ben 26 jaar oud. Ik heb altijd een grote interesse voor honden gehad en begin dit jaar heb ik besloten mij volledig op mijn passie te richten. Sindsdien heb ik een eigen hondenuitlaatservice. Daarnaast ben ik begonnen met meelopen als aspirant instructeur bij Zoys en sinds het najaar van 2015 geef ik zelfs mijn eigen puppycursus bij Zoys.

Al vanaf kleins af aan ben ik opgegroeid met honden. Bij mijn ouders thuis hadden we in eerste instantie 2 Golden Retrievers en later een Jack Russell.

Sinds de zomer van 2013 hebben mijn man en ik onze eerste eigen hond: Duitse Herder Yara. Met Yara volg ik momenteel behendigheidslessen(agility) en doe ik een cursus reddingshondenwerk.

Tijdens de lessen bij Zoys hoop ik mijn plezier voor het werken met honden aan u over te dragen. Door te trainen op een positieve en enthousiaste manier zal u meer uit uw hond halen. Daarnaast wil ik u helpen uw hond beter te leren begrijpen, omdat ik overtuigd ben dat dit zal leiden tot een sterkere baas-hond relatie. Dan beleeft u nog meer plezier aan uw hond.

(naar boven)

agnesMijn naam is Agnes Meiling en ik ben 25 jaar oud. Ik ben altijd al gek op honden, maar heb moeten wachten tot ik 17 jaar oud was tot ik er ook eentje had. Balou was toen we hem kregen behoorlijk agressief tegen alles en iedereen, dus er was veel training nodig om hem in het gareel te krijgen. Tijdens al die training ben ik helemaal aangestoken en in die periode heb ik voor het eerst les gegeven aan een puppengroep. Een paar jaar later kwam Nouska erbij. Balou en Nouska zijn bij mijn zus Isabelle (die ook instructeur is bij Zoys) en mijn moeder thuis gebleven toen ik op kamers ging.
Inmiddels heb ik een eigen hond, een jonge working cocker spaniel reu, Raaf. Met hem train ik met veel plezier, met name in de behendigheid en hoopers, maar zelfstandig doen we ook veel gehoorzaamheid.
In het lesgeven staat voor mij de band tussen baas en hond centraal, en de twee belangrijkste dingen daarvoor zijn volgens mij wederzijds begrip en plezier, voor hond én baas. Ik werk graag aan moeilijke, grote puzzels van gedrag door ze op te delen in kleinere componenten die met spelletjes te trainen zijn. Hierdoor staat plezier weer centraal en worden ingewikkelde situaties behapbaar.

(naar boven)

IsabelleMijn naam is Isabelle Meiling en ik ben 19 jaar oud.In het dagelijks leven volg ik de opleiding “Dier, Gedrag & Ondernemen”, ik probeer te regelen dat ik bij zoveel mogelijk stages lekker de hele dag honden om me heen heb. Al sinds ik heel klein ben ben ik gek op honden. Op ieder verlanglijstje, of het nou voor mijn verjaardag, Sinterklaas of Kerst was, stond bovenaan altijd “een hond”. Toen ik acht jaar was kwam mijn droom uit: we kregen een Friese Stabij-pup. Toen is ook de liefde voor het trainen begonnen: ik heb Tjibbe heel wat kunstjes geleerd.

Sindsdien is het alleen maar erger/leuker geworden, zeker toen er nóg twee honden in mijn leven kwamen, Balou en Nouska. Balou is een kruising bordercollie/stabij van elf en Nouska is een kruising kooiker/bordercollie, van zes jaar oud. Vanaf het moment dat ik wist dat Agility bestond wilde ik dit doen met mijn hond, en in 2009, toen ik dertien was, ben ik ermee begonnen. Met Nouska train ik ondertussen al vijf jaar, waarvan de laatste drie jaar ook wedstrijden. Inmiddels loop ik met Nouska in de B1.

In 2014 heb ik bij Agility Campus mijn diploma “Instructeur Agility” gehaald. Ik ben in de lente van 2015 bij KC Zoys terecht gekomen via de cursus Hoopers. Ik vind deze club zo gezellig dat ik nu stage kom lopen bij de agility cursussen en hopelijk krijg ik op langere termijn ook mijn eigen klasje. Ik vind het heel gaaf dat ik deze kans krijg en ik heb er heel erg zin in.

(naar boven)

DanielleIk ben Daniëlle Schonewille. 28 jaar en sinds 2,5 jaar (2013) heb ik samen met mijn man onze Duitse Herder Roah. Voordat wij onze eigen hond kregen was ik eigenlijk bang voor alle honden. Sinds Roah als pup bij ons is gekomen is deze angst redelijk snel weg gegaan, en ben ik inmiddels toch wel 4 keer per week op de hondenschool / trainingsveld te vinden. De band die je als baas met je hond kan opbouwen is zo mooi. Hierin is het het allerbelangrijkst dat je de lichaamstaal van een hond leert kennen, dit heeft mij ook zeer zeker geholpen van de angst af te komen.
Met Roah heb ik diverse cursussen gelopen, en nog steeds, zo doe ik reddingswerk, en ben ik sinds december 2014 redelijk aangestoken met het “Agility-virus”. Wat is dit super leuk om te doen, de enthousiaste manier hoe je met je hond aan het werk gaat. Hiervoor heb ik enkele maanden meegelopen als aspirant trainster bij een club met de puppygroepen. Doordat ik met mijn eigen hond inmiddels aardig actief ben met Agility, het les geven hierin mij ook veel meer aantrekt en ik bij KC Zoys de kans heb gekregen, loop ik sinds 2015 mee met de agility groepen. Hierin hoop ik in eerste instantie nog veel te leren, om vervolgens op een enthousiaste manier de kennis over te brengen op u als cursist.

(naar boven)

 

Ik ben Jannine de Boer en ik ben 24 jaar ouJannined. Ik ben met honden opgegroeid. Twee van deze honden hebben een grote rol gespeeld in mijn liefde voor honden. Brenda, een epagneul breton, hebben we uit een asiel gehaald. Ze kwam hoogstwaarschijnlijk uit de broodfok en was behoorlijk beschadigd. We hebben met haar vooral gewerkt aan het overwinnen van haar angsten voor andere honden en mensen. Daarnaast hebben we met haar ook gehoorzaamheidscursussen gevolgd. Carlos is de andere hond die mij geïnspireerd heeft. Ook een epagneul breton. Hij kwam uit een dodingsstation uit Spanje. Een heerlijke hond, waar je eindeloos mee kon wandelen. Ik had een enorme band met hem.

Begin 2015 is onze eigen hond in ons leven gekomen. Jasper is een Nova Scotia Duck Tolling retriever, ofwel een Toller. Jasper is mijn maatje. Het is echt een hondje met zijn eigen humor. Met Jasper heb ik verschillende gehoorzaamheidscursussen gedaan. Daarnaast zijn wij in het najaar van 2015 begonnen met hoopers! Een onwijs leuke sport waar Jasper en ik enorm veel plezier in hebben. In 2016 gaan we ook beginnen met agility en willen we ook jachttraining volgen. Ik heb ervaren dat het mooiste wat je met je hond zou kunnen doen is samenwerken. Heerlijk samen ontspannen en er plezier in hebben.
Vanaf 2016 ga ik ook stage lopen bij hoopers. Ik heb daar onwijs veel zin in. Ik hoop dat ik mensen kan meegeven hoe mooi het is om samen te werken met je hond en de band tussen je hond nog groter en intenser te mogen maken. En wat mooi zal het dan zijn dat ik daar een klein aandeel in kan hebben.

(naar boven)

MijWieben naam is Wiebe Oudshoorn en samen met mijn vrouw Rosanne zijn we minimaal 2 avonden in de week op het grasveld van KC Zoys te vinden. Het is heerlijk om te trainen, maar misschien nog wel leuker om les te geven! Overdag ben ik als Product Engineer werkzaam bij een bedrijf dat schoonmaakmiddelen maakt en waar ik aan industriële dispensers werk. Ik heb niet altijd een hondenmens geweest. Ik ben opgegroeid met altijd dieren om mij heen, maar honden kwamen er bij ons vroeger niet in.

Tot er van mijn vrouw een hondje moest en zou komen. Dat is Fynn geworden. Fynn is een stoere kruising Chihuahua x Dwerg Keeshond met een zeer groot –en eigenzinnig- karakter. Het was in het begin vooral haar hond, totdat ik er zelf mee ging trainen. Ik zag hoe Fynn genoot en we zijn nooit meer gestopt met agility. Het is ongelofelijk hoe het samen trainen de band met je hond versterkt. Fynn is daar het levende bewijs van, aangezien ik nu degene ben naar wie hij luistert. Daarnaast laat het zien dat je ook prima met een klein ras, als een Chihuahua, deel kan nemen aan Agility, ja, zelfs als man… Na een tweetal seizoenen met Fynn in de A competitie gelopen te hebben, hoop ik in 2016 te promoveren naar de B. Dit gevoel, het plezier en deze unieke manier van samen werken met je hond, gun ik iedereen.

Ik vind het geweldig om jou te laten ontdekken hoe tof het is om als een team samen over het veld te rennen, samen de puzzel ‘op te lossen’ en tijdens die 10-tallen seconden even helemaal niets te hebben dan jij, je hond en het parcours. Mijn focus tijdens het lesgeven ligt op lichaamshouding, de taal die honden wel begrijpen, maar wij als mensen op een of andere manier nog zoveel in te leren hebben. Wie weet tot ziens op het veld en ik hoop jouw hond en jou als baas te zien genieten van het spel.

(naar boven)

Ik Elizabethben Elizabeth Sijmons en geniet al van jongs af aan van de honden om mij heen, maar sinds acht jaar actief in de hondensport. Kijk ik acht jaar terug, dan ben ik met agility in aanraking gekomen door mijn Schapendoes maatje Tjalle. Helaas heb ik in 2014 afscheid van hem moeten nemen. En omdat mijn andere Schapendoes Mats niet alleen kon zijn, is Raqui erbij gekomen. Met Raqui start ik in 2016 met de AG-1. Met haar ben ik met Hoopers begonnen toen ze vijf maanden oud was, een mooie voorbereiding op de agility doordat ze zelf leert werken en denken, en ik met mijn lichaamshouding haar op afstand kan aansturen. Mats mag in 2016 bij Hoopers in haar voetsporen treden. Doordat hij de ziekte van Lyme heeft mag hij geen agility meer doen, maar als ervaren agility loper zal hij er veel plezier aan Hoopers beleven.
Naast mijn 20 jaar ervaring in het onderwijs, kon ik het ook niet laten om in mijn vrije tijd les te gaan geven. In 2016 start ik, na een turbo stage, met het instructeursleven bij KC Zoys en zal mijn debuut beginnen bij de Agility-1 cursus. In mijn lessen zal aandacht zijn om ‘de hond zelf te laten werken en nadenken’. Voor mij een uitdaging om nieuwe agility liefhebbers enthousiast te maken voor deze gezellige hondensport.

(naar boven)

Mijn naam is Thijs Blom ps2a3018en in het dagelijks leven ben ik werkzaam voor mijn vrouw Tosca. Zij heeft een coaching/training bedrijf, waarbij ik het stukje coaching en training met behulp van de hond invul. Toen ik in 1993 bij Tosca kwam wonen had zij al 3 katten en niet veel later kwam de vierde. Toen alle katten overleden waren hebben we 2 jaar zonder huisdieren geleefd.

Op een dag in 2010 kwam Tosca thuis met de mededeling dat ze verliefd was geworden op een andere man. Al snel legde ze uit dat deze man 8 maanden oud was, punt oren draagt, 4 poten en een staart heeft. Toen duidelijk werd dat het om een Border Collie ging was ik snel om en wilde hem graag ontmoeten. Zo is Blythe in ons leven gekomen.  Blythe kwam uit een grote roedel en toen hij anderhalf jaar oud was kreeg Blythe kwaaltjes en gaf hij ons een verveelde, uitgebluste indruk. Blythe was eenzaam. Kort daarop hebben we Tirzah, als pup, in huis gehaald. Blythe en Tirzah hebben dezelfde vader alleen was Tirzah een hele andere hond in gedrag dan Blythe. Om Tirzah beter te kunnen begeleiden en Blythe beter te kunnen begrijpen ben ik mij gaan verdiepen in hondengedrag door middel van verschillende cursussen en opleidingen. Blythe en Tirzah deden aan flyball en agility tot dat we er achter kwamen dat Tirzah langzaam blind gaat worden. Omdat Tirzah de sprongen niet goed meer kon inschatten zijn we met beide gaan hooperen en gaan speuren (mantrailing).

Ayco is onze laatste aanwinst, hij komt van een boerderij waar hij niet kon blijven vanwege conflicten met een andere hond uit die roedel. Ayco was anderhalf jaar oud toen hij bij ons kwam en hij had in zijn korte leven nog niet veel beweging gehad. Na het volgen van een aantal gehoorzaamheidcursussen doet hij nu aan Breitensport en aan mantrailing.

Naast het samenwerken met mijn eigen honden krijg ik veel energie van het geven van hooperslessen. Het is mooi om te zien dat men met aandacht verder kan komen in de communicatie tussen baas en hond, wat naar mijn idee, de onderlinge band meer versterkt.

(naar boven)

 

Mijn naam is Aude Lanting. Ik ben 37 en woon met mijn man Iwan en twee kinderen (Jenson 6 en Emma 2) in Amersfoort. Ik kom uit Frankrijk en woon al meer dan 15 jaren in Nederland. Ik werk als commercieel medewerkster in de chemie branche. Mijn passie voor honden is vroeg begonnen omdat ik als peuter al met mijn opa in Zuid-Frankrijk met al zijn Beagles en Bretonse spaniëls op konijnen jacht mocht gaan.

Toen ik in Nederland kwam wonen heb ik mijn man kunnen overtuigen om ook een hond te nemen en na veel overweging zijn wij verliefd geworden op tollers. In juni 2006 werd onze reu Burton geboren. Wij zijn gauw op zoek gegaan naar een leuk bezigheid voor onze werkhond. Toen wij met agility in aanraking kwamen was het liefde op het eerste gezicht! Burton was niet de snelste maar was een zeer stabiel hondje waardoor wij snel konden promoveren naar de B en regelmatig prijzen naar huis mochten nemen. Helaas moesten wij in 2016 beslissen om te stoppen omdat Burton hier te oud voor werd. Ik heb bij meerdere vereniging getraind en ook les gegeven (puppy en GH training, en AG1). Ik mag nu bij Zoys weer les geven in de agility en heb heel erg zin om de beginnende wedstrijd lopers tips te kunnen geven zodat zij ook veel plezier met hun honden op wedstrijd kunnen beleven.

(naar boven)